Догодина KitchenAid, любимият робот на човечеството, ще навърши 100 години. Така

...
Догодина KitchenAid, любимият робот на човечеството, ще навърши 100 години. Така
Коментари Харесай

Любимият робот на човечеството става на 100 години

Догодина KitchenAid, обичаният робот на човечеството, ще навърши 100 години. Така че, в звук с наближаващите всеобщи празненства, марката дебютира нов колорит, който бих определила повече като „ дзен “, в сравнение с като „ синьо “. Цветът не е инцидентен. Това е един от първите нюанси, с които KitchenAid е бил представян, когато става пъстър. Да разгледаме и останалото от модела Misty Blue.

На корпуса е маркирана годишнината, като логото и надписът също са юбилейни и единствено за този модел. Шрифтът е по-винтидж, в сравнение с този, с който сме привикнали. Другата оригиналност е купата. Докато корпусът е гълъбов и винтидж, то цветът на купата е бял и актуален. Бялата stainless steel купа има и другарка – лимитирана релефна керамична купа. За нея надали доста хора ще се вредят, само че най-малко на фотография можем да я забележим.



Разбира се, всички плъгини са си на мястото както постоянно, там няма промени.

Историята на KitchenAid започва с Хърбърт Джонсън, инженер в Hobart Corporation, който е следил дълго по какъв начин пекарите разбъркват тестото. В крайна сметка през 1914 година Джонсън доближава до основаването на автоматизирания миксер H5 за индустриални потребности, който е бил доста известен във всяка кухня на корабите на американската флота. През 1920 година компанията стартира и първия миксер за домашна приложимост, модел, който се назовава KitchenAid. Името му е плод на случайност. Когато миксерът е даден на брачната половинка на един от шефовете, с цел да го тества, тя възкликва:

„ Не ме интересува по какъв начин ще го наречете, това е най-хубавата помощ в кухнята, която съм имала! “



Дизайнът, който познаваме в този момент, е от 1937 година Моделът К е дело на Егмонд Аренс. Аренс се е отнасял с огромно внимание към това продуктите да наподобяват добре – от запалки до детски люлки, някои от тях приличат на същински творби на изкуството.  

Класическият дизайн не се е трансформирал изключително за 80 години. Всичко се трансформира обаче, когато стартират да го оферират в разнообразни цветове през 1955 година Оттам до днешния ден триумфът на KitchenAid се мери с една дума – всички!  



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР